Compare Listings

Nationale Hypotheek Garantie 2019

Normen en voorwaarden NHG voor 2019

Wat is NHG ?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Met de Nationale Hypotheek Garantie bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperkt u met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst. U kunt het zien als een vangnet voor het geval u de woonlasten niet meer kunt betalen.

Sluit u een hypotheek af onder Nationale Hypotheek Garantie dan weet u zeker dat uw hypotheek past bij uw inkomen. Uw hypotheek voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Zo weet u zeker dat u nooit teveel leent en u naast uw maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen.

Hoeveel kan ik maximaal lenen ?

Als u een woning koopt, kunt u een lening met Nationale Hypotheek Garantie afsluiten. Het aankoopbedrag van uw woning mag in 2019 maximaal € 290.000 zijn. Gaat u verbouwen? Dan mag het aankoopbedrag en de verbouwingskosten niet meer dan € 290.000 bedragen.
Voor het treffen van energiebesparende voorzieningen kunt u zelfs tot € 307.400 lenen, mits het extra bedrag volledig wordt besteed aan de energiebesparende voorzieningen.
Een lening is ook mogelijk wanneer u uw bestaande lening wenst te verhogen voor bijvoorbeeld een verbouwing.

Wat kost NHG?
U betaalt voor NHG eenmalig een premie van 0,9% over de totale lening. Omdat de NHG premie aftrekbaar is van de belasting en u met NHG vaak een lagere rente betaalt, heeft u deze kosten meestal snel terugverdiend.

Wilt u een hypotheekgesprek ?

Bent u van plan binnenkort een woning te kopen ?

Heeft u verkoopplannen en wilt u gaan verhuizen ? Of heeft u een vraag of wilt u nadere uitleg over een hypotheek met of  zonder Nationale Hypotheek Garantie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij brengen u dan in contact met een hypotheekadviseur voor een vrijblijvende eerste kennismaking.

img

Driehoek Makelaardij

Gerelateerde posts

Woningmarkt en hypotheek 2020

  Woningmarkt en hypotheek 2020 De huizenprijzen breken momenteel alle records. Nog nooit...

Verder lezen
door Driehoek Makelaardij

HYPOTHEEK AFLOSSEN MET RENTEVERLAGING NA OVERLIJDEN PARTNER

BOETEVRIJ AFLOSSEN Klanten van een groot aantal banken kunnen hun hypotheek boetevrij aflossen en...

Verder lezen
door Driehoek Makelaardij