Compare Listings

Hypotheek met NHG in 2018

Hypotheek met NHG voor 2018

Nieuws over de hypotheek met NHG. De kostengrens voor een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie)  is gekoppeld aan de gemiddelde koopsom in Nederland : € 265.000. De verhouding tussen de hoogte van de lening en de marktwaarde van de woning heet Loan to Value (LTV). De LTV bedraagt 100%. Alleen als u energiebesparende maatregelen treft, is de LTV 106% .
In de praktijk betekent dit dat er 2 kostengrenzen zijn:

Maximale hypotheek met NHG € 265.000

De maximale kostengrens voor woningen zonder energiebesparende voorzieningen is voor dit jaar vastgesteld op € 265.000 (100% van de marktwaarde).

Maximale hypotheek € 280.900 met energiebesparende maatregelen

De maximale kostengrens voor woningen met energiebesparende voorzieningen is voor dit jaar vastgesteld op € 280.900, hetgeen 106% van de marktwaarde is. Het bedrag dat u meer mag lenen moet natuurlijk volledig besteed worden aan de energiebesparende voorzieningen.

Wat zijn energiebesparende voorzieningen ?

Energiebesparende voorzieningen zijn onder andere: energiezuinige kozijnen en/of deuren, energiezuinige ventilatie inclusief hoog rendement ventilatoren, een warmtepomp, warmteterugwinning, een zonneboiler, zonnecellen of een combinatie van beiden, spouwmuur-, dag-, leiding- vloerisolatie en HR++ beglazing.

Voorwaarden en normen NHG

Om voor een lening met NHG in aanmerking te komen, moet u aan alle voorwaarden en normen van NHG voldoen. Uw hypotheekadviseur kan u hier meer over vertellen en toetst of u daar inderdaad aan voldoet.

Voor een taxatierapport met NHG kunt u bij ons terecht.

Het taxatierapport moet voldoen aan de voorwaarden en onafhankelijk zijn opgesteld door een register taxateur die bekend is met de regio.

De taxateur moet aangesloten zijn bij het Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs, het NRVT. Een taxatierapport uitgebracht door Driehoek Makelaardij wordt door elke bank of geldverstrekker in Nederland geaccepteerd.

Het taxatierapport wordt gevalideerd door een onafhankelijk validatie-instituut, zoals het Nederlands Woning Waarde Instituut NWWI of de Taxateurs Unie.

Hypotheek met NHG

Hypotheek NHG

img

Driehoek Makelaardij

Gerelateerde posts

Woningmarkt en hypotheek 2020

  Woningmarkt en hypotheek 2020 De huizenprijzen breken momenteel alle records. Nog nooit...

Verder lezen
door Driehoek Makelaardij

Nationale Hypotheek Garantie 2019

Normen en voorwaarden NHG voor 2019 Wat is NHG ? NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Met...

Verder lezen
door Driehoek Makelaardij

HYPOTHEEK AFLOSSEN MET RENTEVERLAGING NA OVERLIJDEN PARTNER

BOETEVRIJ AFLOSSEN Klanten van een groot aantal banken kunnen hun hypotheek boetevrij aflossen en...

Verder lezen
door Driehoek Makelaardij