Compare Listings

Grens NHG hypotheek naar € 435.000 in 2024


Met NHG krijg je rentekorting op het standaard tarief dat banken rekenen. Banken zijn bereid dit te doen omdat het risico op het niet betalen van de hypotheek lager is dan bij iemand die een lening heeft afgelost zonder NHG. Het afsluiten van een hypotheek met NHG is wel gebonden aan een aantal voorwaarden.

Voorwaarden NHG 2024

Er is bijvoorbeeld een NHG-grens: jouw nieuwe woning mag niet duurder zijn dan een bepaald bedrag. In 2024 geldt een maximale NHG koopsom van € 435.000,-. Is de koopsom hoger dan € 435.000,- maar is het bedrag in het taxatierapport niet hoger dan dit bedrag, dan is NHG een optie.
Is er sprake van energiebesparende voorzieningen zoals isolatie of hoog rendement beglazing dan mag er tot 6% extra worden meegefinancierd afhankelijk van het energielabel van de woning. De voorwaarde geldt dan dat de extra leenruimte uitsluitend wordt besteed aan energiebesparende voorzieningen.
Verder heb je een taxatierapport nodig, wordt er gekeken of je geen andere schulden open hebt staan en moet de woning jouw hoofdverblijf zijn. Een uitgebreid overzicht van alle voorwaarden vind je op de website van NHG.
Houd er verder rekening mee dat aan het afsluiten van een NHG hypotheek kosten verbonden zijn. Je betaalt 0,6% borgtochtprovisie. Bij een hypotheek van € 230.000,- is dat € 1.380,-. Maar dit bedrag is fiscaal aftrekbaar.

img

Driehoek Makelaardij

Gerelateerde posts

De 10 meest gestelde vragen bij de koop van een huis

Hieronder leest u de tien meest gestelde vragen en de antwoorden daarop. Wanneer ben ik in...

Verder lezen
door Driehoek Makelaardij

Hoeveel eigen geld is nodig voor een koopwoning ?

Extra aankoopkosten bij het kopen van een huis De kosten koper bij de aankoop van een huis zijn...

Verder lezen
door Driehoek Makelaardij